Den norske opprinnelsen

Selskapshistorikk i Norge

1. desember 2014 ble selskapene Ortopediservice AS i Kristiansand, Atterås Ortopediteknikk AS i Bergen, Nordland Ortopediske Verksted AS i Bodø og Aktiv Ortopedi AS i Tromsø kjøpt opp av det britiske selskapet Blatchford. Fra samme dato ble disse selskapene fusjonert til Blatchford Ortopedi AS. Selskapet har etter fusjonen ca 20 % av det norske markedet.

Blatchford Ortopedi AS er et datterselskap av Blatchford Norway AS. Et annet datterselskap av Blatchford
Norway AS er distribusjonsselskapet Ortopro som også ble oppkjøpt i samme periode. Blatchford er et britisk familieeid selskap som ble etablert i 1890. I tillegg til å produsere protesekomponenter, er selskapet det største selskapet innen produksjon av ortopediske hjelpemidler i UK med kontrakter både fra Helsedepartementet og Forsvaret. I november 2018 solgte Blatchford selskapet til det britiske investeringsselskapet CBPE Capital. Eierne av Blatchford ønsket å utvikle nye digitale løsninger for fremtidige protesehjelpemidler. CBPE har gjennom mange år hatt fokus på å investere i selskaper i helsesektoren.

Blatchford Ortopedi avdeling Kristiansand

1979

Vi er tidligere kjent som Ortopediservice, etablert i Kristiansand 1979; den gang Sørlandet OTS. På denne tiden hadde Sørlandet OTS det meste av pasientgrunnlaget fra Kristiansand og omegn.

1985

I 1985 gikk en av eierne ut og startet opp Agder Ortopediske AS og det ble derfor to bedrifter i Agder-fylkene - Agder Ortopediske AS og Sørlandet OTS.

I 1987 flyttet Sørlandet OTS til Bispegra 28.

1990

I 1990 kjøpte Agder Ortopediske AS opp Gjøvåg Ortopedi i Stavanger. Selskapet endret da navn til Agder og Rogaland Ortopediske AS. Det ble etablert reisevirksomhet til Stavanger. 

I 1990 flyttet også Agder og Rogaland Ortopediske fra Henrik Wergelandsgate 66 til Henrik Wergelandsgate 79.

1998

I 1998 fusjonerte Agder og Rogaland Ortopediske og Sørlandet OTS og ble til OrtopediService AS. 

2010

1. November 2010 flyttet bedriften inn i nye lokaler i Skibåsen 42 B.

Bedriften hadde klinikkvirksomhet i Arendal, Flekkefjord og Tvedestrand.

2014

1. Desember 2014 ble bedriften solgt og fusjonert til Blatchford Norway AS og vi ser fram til et større felleskap.

Vi samarbeider med Sørlandet Sykehus, fastleger, spesialister og behandlere. Vårt nedslagsfelt er fra Flekkefjord i vest til Porsgrunn i Øst, fra Hovden i Nord til Lindesnes i Sør. Vi dekker med dette begge Agderfylkene- og Telemark.

Skoavdelingen vår fører kjente merkevarer og har et godt utvalg av sko til foten som ikke finner sko i vanlige skobutikker. Avdelingen betjenes av erfarne medarbeidere og time for prøving bestilles hos oss. Se www.ja-magnussen.no

Blatchford Ortopedi avdeling Bergen

1999

Vi har siden oppstarten i 1999  holdt til i trivelige og moderne lokaler på Krambua ved Fjøsanger. I dag er vi ca. 30 ansatte og mottar kunder fra hele landet. Vi er et team bestående av dyktige ortopediingeniører, teknikere, kundesenter og en administrasjon som fokuserer på kundens behov og streber etter å tilby høy kvalitet og rask leveringstid. Avdelingen tilbyr ortopediske hjelpemidler som proteser, ortoser, fotsenger og innleggsåler. Vi har også en avdeling med spesialsko for voksne og barn. I tillegg til spesialsko, fører vi sko fra kjente skomerker som Joya, Klaveness, Gaitline, Birkenstock og New Balance.

2014

Etter vår 15 år lange reise alene føler vi oss nå heldig som er blitt en del av Blatchford Ortopedi.  Firmaets fremtid er dermed sikret på beste mulige måte, og arbeidsplasser og kunder er ivaretatt bedre enn noen gang. Vår suksess i Bergen tilskrives hver og en som har vært med på reisen, og vi har skapt en kultur hvor utvikling av faget og kunden har stått i fokus, og dette skal vi ta med oss videre.

Blatchford Ortopedi avdeling Tromsø

2002

Aktiv Ortopedi AS ble som nytt ortopedisk verksted stiftet i Tromsø i 2002. Klinikken ble etablert i Alkeveien 14 på Håpet, der avdelingen fortsatt er. Aktiv Ortopedi, avdeling Harstad ble underlagt avdeling Tromsø, som senere ble en selvstendig klinikk.

2014

Aktiv Ortopedi AS blir som en av 4 klinikker i Norge kjøpt opp av Blatchford, og skifter navn til Blatchford Ortopedi AS, avd. Tromsø.

2003

Det opprettes egen avdeling (satelittverksted) i Alta. Med dette kunne Aktiv Ortopedi AS ivareta sine kunder i Finnmark gjennom tilstedeværelse av ingeniører og fysioterapeuter etter behov og ønske fra pasientene.

2008

Avdeling Finnsnes opprettet som satelittverksted under Tromsø med en ansatt.

2021

Fra 1. januar 2021 ble satelittverkstedet i Alta bemannet med en 100% stilling. Samtidig flyttet klinikken inn i nye lokaler i Parksenteret, 3. etg. Fortsatt suppleres avdelingen med personell fra Tromsø etter behov.

Blatchford Ortopedi AS, avd. Tromsø er i dag en solid og komplett ortopedisk klinikk med 23 ansatte. Teamet består av ortopediingeniører, fysioterapeuter, ortopediteknikere, logistikk medarbeidere og administrasjon. Vi har en stor skobutikk som del av klinikken, og tilbyr et bredt utvalg fottøy, fotsenger, proteser og ortoser. Majoriteten av våre hjelpemidler tilvirkes på eget verksted.

Blatchford Ortopedi avdeling Bodø

2001

Blatchford avdeling Bodø holder til i trivelige og moderne lokaler i Gidsken Jakobsens vei 22, rett ved City Nord. Bedriften ble etablert i 2002 som Nordland Ortopediske Verksted.

2005

I 2005 gikk vi inn i OrtoCare kjeden, vi skiftet da firma navn til OrtoCare-Nordland og er kjent i regionen som OrtoCare.

2014

Fra 2014 ble vi en del av Blatchford Ortopedi. Vi er et ortopediteknisk senter som fremstiller og tilpasser ortopediske hjelpemidler. Vårt team på 26 medarbeidere består av ortopediingeniører, fysioterapeuter, ortopediteknikere og administrativt personell som er her for å hjelpe deg som har behov for våre tjenester. I vår butikk kan du finne et bredt utvalg av sko, innleggsåler, støtteprodukter til blant annet ankel, kne, rygg, håndledd, albue.

Vi samarbeider godt med de fleste sykehus, fysikalske institutt og rehabiliteringsenheter i vår region. Vi leverer også postoperative ortoser til lokalsykehusene og samarbeider med barnehabiliteringen og diabetesklinikken ved NLSH i Bodø. Vi har klinikk i Mo i Rana og besøksdager på Nordlandssykehuset Lofoten og Nordlandssykehuset Vesterålen hver 14. dag. For de av kundene som ikke har rekvisisjon på hjelpemidler, tilbyr vi også konsultasjoner hos vår privatpraktiserende ortoped for vurdering

Blatchford Ortopedi avdeling Arendal

1979

Vi er tidligere kjent som Ortopediservice, etablert i Kristiansand 1979. Vi er en del av Blatchford Kristiansand som lenge har holdt til i kjelleren på Arendal sykehus. 

2019

I oktober 2019 ble vi en selvstendig avdeling og flyttet inn i nye moderne lokaler i Langsæveien 6 på Harebakken i Arendal (gamle IF-bygget). Vi er nå 10 ansatte, med ambisjon om å bli like store som vår moderklinikk i Kristiansand.

Blatchford Ortopedi avdeling Harstad

2002

Det hele startet i 2002 da selskapet Aktiv Ortopedi AS ble opprettet. Klinikken i Harstad ble drevet en mann alene med bistand fra hovedkontoret i Tromsø.

Avdelingen i Harstad har tidligere vært klinikk under Aktiv Ortopedi i Tromsø.

2006

Arbeidsmengden økte og i begynnelsen av 2006 startet en ortopediingeniør, hvilket betød at virksomheten fikk ny kompetanse og markedsgrunnlag. 

2014

Aktiv Ortopedi AS ble en del av Blatchford Ortopedi AS.

2018

Høsten 2018 flyttet vi fra Storåkeren I Kanebogen til flotte, nye lokaler I Mercurveien 39. 

Teamtailor

Karrierenettsted fra Teamtailor